edrone zdradza jak prowadzić marketing na miarę Netflix’a

edrone opublikował artykuł na temat marketingu na miarę Netflix’a, w którym można dowiedzieć się, co oznacza hasło segment of one i jak można wykorzystać tę wiedzę, by wspomóc komunikację ze swoimi klientami i zwiększyć sprzedaż.

- Jeśli nie oglądaliście filmu Ex Machina z 2015 r., a lubicie kino SF, to gorąco polecam. Nie zdradzę zbyt wiele, wspomnę tylko, że fabuła tego filmu osadzona jest wokół pomysłu stworzenia  robota podobnego do człowieka, a jego inteligencja oparta jest o najpopularniejszą wyszukiwarkę internetową. Możecie spytać, co to ma wspólnego z marketingiem? Otóż trochę ma… Google, Facebook, Netflix, Spotify, Amazon… Przykłady można by mnożyć. Dziś sztuczna inteligencja jest kołem napędowym spersonalizowanego marketingu wśród firm wiodących prym w swojej branży. - mówi Maciej Mozolewski, programista edrone.

CZYTAJ ARTYKUŁ

Wykorzystanie uczenia maszynowego w edrone: algorytm rekomendacyjny w akcji.

edrone CRM to system do analizy zachowania klientów (Business Intelligence) oraz angażowania ich za pomocą zautomatyzaowanych i spersonalizowanych komunikatów (marketing automation). edrone zbiera i analizuje dane o zachowaniu użytkowników w sklepie oraz wysyła spersonalizowane, automatyczne komunikaty zwiększające sprzedaż. Innowacja edrone polega na wykorzystaniu Social CRM oraz technologii machine learning. Naszymi atutami są: błyskawiczne wdrożenie, łatwość obsługi oraz gotowe scenariusze, pozwalające na korzystanie z edrone już w pierwszym dniu okresu testowego.
Korzystając z “inteligentnych” scenariuszy marketingowych, jakie dostarcza edrone, sklepy internetowe mogą poznawać swoich klientów i personalizować wiadomości, tym samym zwiększając swoją sprzedaż.

Sprawdź jak wykorzystać system rekomendacji

edrone rozpoczął współpracę ze szwedzką firmą DUKA

edrone zaczął obsługiwać strategię marketing automation i CRM dla szwedzkiej marki DUKA. Dzięki korzystaniu z platformy firma będzie mogła zwiększyć retencję klientów z 5% na 25%-95%. DUKA będzie szybciej poznawać swoich klientów, angażować ich do kolejnych zakupów, a tym samym zwiększać sprzedaż w sklepie online.