edrone rozpoczął współpracę ze szwedzką firmą DUKA

edrone zaczął obsługiwać strategię marketing automation i CRM dla szwedzkiej marki DUKA. Dzięki korzystaniu z platformy firma będzie mogła zwiększyć retencję klientów z 5% na 25%-95%. DUKA będzie szybciej poznawać swoich klientów, angażować ich do kolejnych zakupów, a tym samym zwiększać sprzedaż w sklepie online.

- Dzięki wykorzystaniu machine learning i big data w naszym systemie edrone, możemy wysyłać automatyczne, personalizowane komunikaty do klientów odwiedzających sklepy internetowe. Naszym zadaniem będzie zbieranie danych o osobach odwiedzających witrynę marki DUKA. Ich klientami  są osoby zainteresowane designerskim wyposażeniem kuchni w skandynawskim stylu. Posiadamy gotowe scenariusze, które pozwalają nam wybrać te, które działają najlepiej dla wybranej branży. System jest błyskawiczny we wdrożeniu i intuicyjny w obsłudze. - mówi Michał Blak, CEO i Co-founder edrone.
edrone to pierwszy i jedyny na rynku system CRM i marketing automation ściśle zaprojektowany dla e-commerce. Jego innowacja polega na wykorzystaniu Social CRM oraz technologii machine learning i deep learning. System posiadamy wtyczki do wszystkich popularnych platform sklepowych, dzięki czemu integracja jest bezpieczna i błyskawiczna. Klienci edrone to największe europejskie sklepy internetowe i eSklepy rozwijające się: X-Kom, PRIMAMODA, Kulig, Ryłko, Mount Blanc, Quiosque, PROSTO, Eastend, CitySport, Agent Provocateur, Unhuman, Wojas, Muve i wiele innych.
Wykorzystywanie systemów CRM i marketing automation powinno być niezbędnym elementem każdej dobrej strategii marketingowej.

Powiadomienia Push od edrone, czyli jak przetrwać w trudnych czasach AdBlocka

Firma edrone wprowadziła nową funkcjonalność. Powiadomienia Push, bo o nich mowa, są nowym, wyjątkowo skutecznym kanałem komunikacji. W porównaniu do tradycyjnego newslettera osiągają o 50% większe Open Rate i dwukrotnie większe Click-Through Rate.