Powiadomienia Push od edrone, czyli jak przetrwać w trudnych czasach AdBlocka

Firma edrone wprowadziła nową funkcjonalność. Powiadomienia Push, bo o nich mowa, są nowym, wyjątkowo skutecznym kanałem komunikacji. W porównaniu do tradycyjnego newslettera osiągają o 50% większe Open Rate i dwukrotnie większe Click-Through Rate.

edrone to pierwszy system eCRM stworzony specjalnie dla sklepów internetowych. Teraz klienci firmy mają do dyspozycji nowy kanał komunikacji, jakim są Powiadomienia Push, za pomocą którego mogą dotrzeć nawet do anonimowych klientów. Pushe, bo tak potocznie się je nazywa, to komunikaty pojawiające się w formie niewielkich prostokątów na ekranie komputera lub wiadomości w panelu powiadomień na urządzeniach mobilnych.
Aby otrzymywać Powiadomienia Push użytkownik musi wyrazić zgodę, a taką deklaruje aż 76% użytkowników w wieku od 18 do 34 lat. Pushe pozwalają także dotrzeć do osób używających AdBlocka, z którego korzysta ponad jedna trzecia polskich internautów. Ponadto Pushe nie potrzebują adresu email użytkownika,aby wysłać mu wiadomość. Powiadomienia Push otwierają zatem nowe możliwości tworzenia relacji z klientem. Pozwalają dotrzeć do znacznie szerszego grona odbiorców. Ze względu na to, że są częścią zintegrowanego systemu pozwalają na realizowanie za ich pomocą wszystkich udostępnionych przez edrone scenariuszy. Stanowią świetny dodatek do newslettera.

edrone daje pracownikom możliwość podróżowania po całym świecie

Firma edrone dostarczająca pierwszy eCRM dla sklepów internetowych rozpoczęła globalną ekspansję. Dlatego przed jej pracownikami otworzyły się nowe możliwości rozwoju. Odbyli już oni podróże do Berlina, Hanoweru, Londynu, a w ostatnim czasie polecieli również do Nowego Jorku i Nowego Orleanu, aby wziąć udział w największych targach branżowych i łączyć pracę z przyjemnością.