Atomstore zintegrował się z edrone, od dziś będą wspólnie rozwiązywać problemy eHandlu

Platforma e-commerce Atomstore zintegrowała się z edrone, systemem eCRM dedykowanym dla sklepów internetowych. Decyzję o integracji podjęto w odpowiedzi na zgłaszane potrzeby klientów dotyczące narzędzia, które zautomatyzuje marketing w sklepach internetowych, a jednocześnie będzie intuicyjne i proste w obsłudze.

Od momentu integracji Atomstore z edrone, właściciele internetowych witryn sklepowych postawionych na tej platformie mogą korzystać z automatyzacji marketingu. W ramach systemu uzyskają dostęp do korzystania z gotowych scenariuszy m.in.: powiadomień push, pop-upów, wishlist, dynamicznych newsletterów, ratowania porzuconych koszyków.
edrone zbiera informacje o klientach odwiedzających e-sklep i wykorzystuje je do tworzenia personalizowanych komunikatów mających na celu zwiększenie sprzedaży. Poza Atomstore system edrone zintegrowany jest również  z takimi platformami jak: Magento, PrestaShop, WooCommerce, Shoper, Etsy, IAI-shop, Shoplo, Selly, Sote czy Opencart.

Nawiązano kolejną dobrą współpracę w branży eCommerce

Firmy edrone i Sempai nawiązały współpracę opartą na wspólnym celu, czyli podnoszeniu poziomu sprzedaży w sklepach swoich klientów poprzez kompleksową obsługę marketingową, która polega na uruchamianiu gotowych scenariuszy w sklepach internetowych przez edrone i optymalizowalizowaniu treści w witrynach przez Semapi.