edrone uruchamia marketing machine, teraz każdy sklep będzie mógł być jak Zalando

edrone właśnie uruchamia długo oczekiwaną funkcjonalność edrone marketing machine. To system rekomendacji, który spersonalizuje wygląd i ofertę strony internetowej w czasie rzeczywistym, tak jak robią to giganci tacy jak Zalando. Każdy klient jest inny, dlatego dzięki wykorzystywaniu marketing machine sklepy internetowe będą mieć tyle wersji, ilu klientów.

edrone dzięki marketing machine będzie przewidywać, co lubi i czego szuka każdy z odwiedzających sklep. Dodatkowo będzie aktualizować profil każdego klienta na podstawie jego zachowania, aby na stronie, bezpośrednio w sklepie internetowym pokazywać najlepiej dopasowane rekomendacje lub dodatki. Obecnie z takiej funkcji korzystały tylko sklepy wielkości Zalando, teraz będzie to również dostępne dla mniejszych graczy.

Funkcjonalność w pierwszej kolejności będzie dostępna dla wybranych klientów edrone. To kolejny milowy krok krakowskiej spółki, która oferuje eCRM i marketing automation dla sklepów internetowych.

Najlepsi w e-Handlu nareszcie mogą dołączyć do programu partnerskiego edrone

edrone uruchomił program partnerski, do którego mogą dołączyć tylko mocno wyselekcjonowane firmy. Celem partnerstwa jest wzmocnienie pozycji rynkowej firm i wiarygodności poprzez wzajemne wspieranie się firm w działaniach na polu biznesowym. Do programu partnerskiego edrone e-commerce wizard mogą dołączyć firmy świadczące usługi dla branży e-commerce, między innymi developerzy aplikacji eCommerce, agencje marketingowe, ale również agencje contentowe, SEO i SEM.