edrone w zagranicznym rankingu Top 25 najlepszych systemów CRM 2017

W klasyfikacji na najlepszy CRM przeprowadzonej przez zagraniczny portal Discover CRM znalazła się krakowska firma edrone oferująca eCRM dla sklepów internetowych. Kryterium kwalifikującym do wyróżnienia było stworzenie innowacyjnego rozwiązania dedykowanego dla branży eCommerce opartego na działaniu sztucznej inteligencji i zwiększającym sprzedaż w sklepach internetowych.

Ranking powstał w oparciu o analizę danych, które są publiczne w sieci m.in. w wyszukiwarkach, kanałach social media, a także w uzupełnieniu o informacje o wzroście gospodarczym i finansowaniu kapitałowym. Wybrane 25 topowych firm CRM zostało ocenione według poziomu korzystania z nowych technologii i stopnia ich innowacyjności. Inne CRMy oprócz edrone, które według Discover CRM zaliczają się do najlepszych to: SocialRank, Beamery czy OroCRM.
edrone analizuje zachowanie klientów (Customer Intelligence) i angażuje ich do używania zautomatyzowanych oraz indywidualnych wiadomości (automatyzacja w marketingu). edrone przetwarza dane dotyczące zachowań użytkowników w sklepie internetowym. Następnie śledzi klientów poprzez wysyłanie im indywidualnych, automatycznych wiadomości, używając skryptów sztucznej inteligencji.
Discover CRM to portal skierowany do osób zainteresowanych szeroko pojętym eCommerce i tematyką CRM. Można na nim znaleźć najaktualniejsze informacje narzędziach, produktach, czy usługach związanych z branżą. Znajdują się tam także porady eksperckie dotyczące wyboru, wdrażania i korzystania z systemów typu CRM.